Omgeving

 

Bed & Breakfast Het Zwarte Huus is gelegen in het prachtige coulisselandschap van buurtschap De Bruil in Ruurlo en ligt aan het Trekvogelpad LAW-2.  Het trekvogelpad is met ongeveer 380 km het langste natuurpad van Nederland. Het pad loopt van Enschede naar Bergen aan Zee (of andersom). De prachtige natuur in de bosrijke omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandel- en fietstochten.

Ruurlo, gemeente Berkelland, is een gezellig dorp met ongeveer 7.800 inwoners, gelegen in het hartje van de Achterhoek en aan de spoorlijn Zutphen – Winterswijk. Ruurlo heeft een eigen station, dat net zoals de dorpskern op loop- en fietsafstand van onze accommodatie ligt. Het dorp herbergt verder een prachtige heggendoolhof, een zoutwater buitenzwembad, een in werking zijnde houtzaagmolen en een cactusoase met tentoonstelling van oude werktuigen.

Ter hoogte van onze gezamenlijke toegangsweg gaat de Kaaldijk over van een verharde weg in een idyllische zandweg. Aan het eind van deze zandweg loopt u zo de tuinen binnen van Kasteel Ruurlo, met daarin gevestigd het Museum More.  Dit museum voor Nederlands modern realisme waar het werk en leven van Carel Willink centraal staan, is zeker een bezoek waard.

In onze Bed & Breakfast vind u allerlei informatie over de omgeving en brochures van verschillende musea, wandel- en fietsroutes en andere bezienswaardigheden. Ook verwijzen wij u graag naar onze Activiteiten pagina en Activiteitenagenda.