Sauna

Lekker ontspannen tijdens uw verblijf, ook dat kan bij B&B Het Zwarte Huus. Het gebruik van de sauna is inbegrepen in uw boeking en dus gratis! Onze infrarood sauna is voorzien van een radio en heeft de mogelijkheid tot het aansluiten van een mp3-speler. Zo kunt u tijdens uw saunabezoek ook nog naar uw eigen muziek luisteren.

Infrarood straling

Onze sauna betreft een infrarood sauna en beschikt over 6 stuks triple stralers. Naast de lichamelijke en geestelijke ontspannende werking, kan het gebruik van een infrarood sauna ook zorgen voor een verlichting van lichamelijke klachten. Infrarood straling is verdeeld in drie golflengtes, die elk een andere uitwerking op het lichaam hebben. De triple stralers kunnen naar wens op één van de golflengtes worden ingesteld:

Korte golf infrarood

De IR-A straling is de korte golf infrarood en staat bekend als de meest therapeutische infrarood straling. Het lichaam wordt verwarmd, de cabine niet. De infrarood straling, en daarmee de warmte, dringt tot diep in de huid door. Deze straling verlicht spier en gewrichtsklachten zoals reuma en artrose en geeft een verzachtende werking bij huidbeschadigingen zoals eczeem, acne en cellulitis.

Middengolf infrarood

De IR-B straling is de middengolf infrarood straling. Ook deze straling dringt direct door in de bovenste huidlagen, maar minder diep dan de IR-A straling. De dieptewarmte werking zoals bij IR-A straling blijft uit. Deze straling zorgt voor transpiratie en ontspanning, verlichting bij stijfheid, bevordert de afvoer van afvalstoffen en de opwekking van het energieniveau.

Lange golf infrarood

De IR-C straling is de lange golf infrarood straling en wordt gebruikt voor verwarming van de lucht in de cabine. De luchtvochtigheid daalt door de hoge temperatuur in de cabine. De bovenste huidlaag wordt op deze manier verwarmd en de straling dringt het lichaam niet binnen. Bij IR-C infrarood straling zult u het meest gaan transpireren door de hoge temperatuur in de cabine.

Lichttherapie

Tevens kunt u in onze sauna gebruik maken van lichttherapie, ook wel kleurentherapie genoemd. Met lichttherapie kun je extra energie opdoen in de donkere wintermaanden. Klachten van moeheid, futloosheid en somberheid kunnen verlicht worden. De verschillende kleuren van de lampen hebben een verschillende uitwerking op het lichaam:

  • blauw licht geeft rust en verzacht ontstekingen;
  • geel licht werkt opwekkend werkt en stimuleert de vertering;
  • rood licht versterkt de lichaamsgeest en verbetert de bloedsomloop;
  • groen licht is de kleur van balans en werkt rustgevend op het hart en heeft een heilzame werking op de bronchiën.

 Zuurstof ionizer

Onze infrarood sauna is ook uitgerust met een zuurstof ionizer. Dit apparaat zuivert de lucht door gebruik te maken van elektrische ionen en voorkomt de mogelijke inademing van afvalstoffen en gassen.